Logó készítő szoftver

Hogyan tervezz logót ingyen? Ebben a cikkben hasznos tanácsokat találsz, hogyan készíts logót ingyenes logó készítő programmal.

Saját logó készítő online ingyen szoftver (+VIDEÓ)

Hogyan készíts logót saját magadnak?

Az első és legfontosabb: Inspirálódj!

Keress a Google-ben, nézd meg a neked tetsző logókat, a konkurencia logóját. Gondold át, neked mi tetszik!

Legyen egyszerű! Nagyon könnyű túlbonyolítani a logótervezést, színekkel, formákkal elhalmozni a logót. A kevesebb mindig több.

Használj sablonokat, egyszerű formákat.

Általánosságban igaz, hogy az emberek túl nagy fontosságot tulajdonítanak a logónak. Holott egy vállalkozás esetében a legfontosabb a termék/szolgáltatás minősége és piacképessége, illetve hogy jusson el a céközönséghez.

Főleg induló vállalkozások esetében az arculattervezés és a logó profi megtervezése nem az elsődleges feladat. Ha már beindult a vállalkozás, akkor elég lesz költeni az arculatra.

Ingyenes logó készítő szoftver online + 1 trükk

Az alábbi videóban bemutatom, hogyan készíts magadnak online ingyen logót a Canva ingyenes online képszerkesztő szoftver. A Canva egyben logó készítő program ingyen magyarul.

Miért a Canva?

  • több 100 logó sablon rendelkezésre áll
  • egy részük ingyenes, a többsége fizetős, a fizetős is nagyon olcsó
  • csoportosítva van témakörök szerint, így keresni tudsz a számodra releváns logó minták között
  • a letöltött logó szabadon használható, linkelés nélkül
  • tud magyarul!

Hátránya, hogy nem lehet ingyenesen átlátszó hátterű logót készíteni, azonban ezt egy egyszerű trükkel át lehet hidalni.

A Trükk: ha átlátszó háttérrel szeretnéd a logót, tervezés után a remove.bg weboldallal távolítsd el a hátteret, így átlátszó hátterű logót kapsz ingyen!